Barbarii – 17 / Popoarele Germanice – Bastarni

Bastarnii au fost un popor germanic, care a fost format din 3 triburi diferite. Originari din nordul Europei, la fel ca majoritatea popoarelor germanice, au avut o prezenta extrem de ciudata pe teritoriul Romaniei de astazi. Prima lor migratie ii aduce pe teritoriul actual al Ucrainei de est. Doua triburi Bastarne migreaza spre Moldova de astazi, unul din ele se aseaza in nordul Moldovei in vecinatatea Dacilor Carpi, al doilea se aseaza mai jos in vecinatatea provinciei Romane Moesia inferioara, fiind tolerati de romani in aceasta zona. Spre sfârşitul secolului II î.Hr., bastarnii s-au strămutat pe teritoriul Moldovei de azi, până la Dunăre şi Marea Neagră.

6 comentarii
 1. Riddick a spus:

  Ramura estică a germanilor... că au ajuns până în spania (vizigoții).


 2. Anonim a spus:

  salut

  Semnez condica :)

  tibi sum


 3. Theophyle a spus:

  multzam pt. vizita :)


 4. Richard a spus:

  Scuza-ma, dar ar trebui sa articulezi: BASTARNII. Sine ira et studio.


 5. Anonim a spus:

  nu stiu care sunt sursele de informare ale autorului dar nu sunt bine verificate o parte din ele .spre exemlu se face o grava eroare afirmandu-se ca burebista l-a batut pe oroles regele bastarnilor.oroles este numele unui rege dac care a intrat in conflict cu bastarnii initial fiind infrant de acestia iar apoi luandu-si revansa .gorgo


 6. Anonim a spus:

  Trogus Pompeius XXXII, 3, 16

  Si dacii sint o mladita a getilor. In vremea regelui Oroles se luptara fara succes impotriva bastarnilor si de aceea, ca pedeapsa pentru slabiciunea aratata, au fost siliti, din porunca regelui, ca atunci cind voiau sa doarma, sa puna capul in locul picioarelor si sa faca sotiilor lor serviciile pe care mai inainte acestea obisnuiau sa le faca lor. Aceasta pedeapsa a fost inlaturata numai dupa ce prin vitejia lor au sters rusinea pe care si-au atras-o in razboiul de mai inainte.

  www.enciclopedia-dacica.ro