Amda Seyon, un Cezar al Africii

Amda Seyon, despre care am vorbit in postarea trecuta, este fara indoiala cea mai mare personalitate a evului mediu african. Europenii sunt obisnuiti prin educatie sau vocatie sa-i considere pe africani mai putin "evoluati" decat alte popoare, in special cele ale Europei Occidentale. Bineinteles, sunt uitate datele istorice care vorbesc despre dinastiile cushite in istoria Egiptului antic si bineineles imperiul Axumit nu este prea cunoscut in Europa. Ei bine, nici de acest "Cezar al Africii" nu prea au auzit europenii. Pentru a face putina dreptate acestui mare om, care a reusit ceea ce nu au reusit toate falnicele armate ale occidentului, am hotarat sa-i fac un sumar portret si sa-i mentionez meritele extraordinare.


Articolul integral  poate fi citit pe PoliteiaWorld

6 comentarii
 1. nora damian a spus:

  teophyle, salut!

  Daca crestinismul n-ar fi atat de divizat, probabil, oamenii sai de seama,din orice timp si parte a lumii,precum acest quasi necunoscut erou african s-ar fi bucurat de atentia pe care o merita. :)


 2. Theophyle a spus:

  @nora din nefericire nu intodeuna credinta, uneste :(


 3. Anonim a spus:

  maya

  Buna ziua si buna sa iti fie inima!
  :)


 4. Anonim a spus:

  maya

  si buna sa va fie inima!
  :)


 5. Anonim a spus:

  maya


  Europenii sunt obisnuiti prin educatie sau vocatie sa-i considere pe africani mai putin "evoluati" decat alte popoare, in special cele ale Europei Occidentale

  din pacate nu numai europenii;as mai adauga si vanitatea la motivele pentru care africanii sint considerati mai putin "evoluati"


 6. Anonim a spus:

  maya


  isi reneaga astfel originea :) "saracii"

  doar Eva primordiala era africana!